Varmrøget laks med stegt citron, smørsauce, frisk pasta og caviar

En smagfuld, mættende hovedret som er perfekt som pause fra de mange traditionelle julefrokoster og den klassiske julemad.

Det skal du bruge:

  • Varmrøget laks (ca. 130-150g pr. pers.)
  • Citron (en halv pr. pers.)
  • Frisk pasta
  • Smør (ca. 130g)
  • Caviar (8-10g pr. pers.)

Sådan gør du:

Laksen kan du enten selv ryge i en rygeovn, på en gril eller over bål. Eller du kan bruge varmrøget laks købt i et supermarked. Vi benyttede os af sidstnævnte metode.

Pastaen kan du ligeledes selv vælge at lave eller købe den færdiglavet. Igen benyttede vi os af sidstnævnte. Kog pastaen i rigeligt salt efter anvisningen på pakken. Put gerne en lille klat smør ned i det kogende vand sammen med pastaen.

Skær nu citronerne/citronen over og placer den/de halve citroner med skærefladen på en varm pande. Når skærefladen er stegt og lettere kandiseret, tages den af panden og smøren ligges på panden og steger ind sammen med citronsaften.

Når pastaen er færdigkogt hældes vandet fra, og pastaen vendes hurtigt i smørsaucen på panden. Anret herefter pastaen på en tallerken samme med citronen og laksen og hæld resten af smørsaucen rundt om. Pynt med caviar.

Godt klaret. Endnu en smagfuld ret, som hele familien eller middagsselskabet vil se frem til.

Velbekomme!

Kategorier:Caviar  ,Opskrifter  ,Rogn  ,