Tatar med bolchebeder og caviar

Tatar bliver mødt af mange forskellige meninger; enten er man til det. Ellers er man ikke. På caviarshoppen er vi vilde med denne forret. Og så er den super simpel!

Det skal du bruge (baseret på 4 personer):

  • 250-300g tatarkød
  • Bolchebeder (eller en anden bedeart)
  • 4 æggeblommer
  • Caviar (8-10g pr. pers.)

Sådan gør du:

Der er mange måder at gå til denne forret på. Du kan vælge selv at røre/hakke tataren sammen, eller du kan vælge en nemmere løsning og købe tatarkød i et supermarked eller hos en slagter. Da du har at gøre med råt kød, bør du ikke købe kødet som datovare – og vi anbefaler, at du taler med en slagter for at få det bedst mulige færdighakket tatarkød. Vi har brugt færdighakket kød fra slagteren til at tilberede denne ret.

Når du har dit tatarkød – om end det er hjemmerørt/hakket eller købt færdigt – anretter du det på en tallerken. Herefter slår du et æg ud i et glas og tager nænsomt blommen op med fingrene, så æggehviden selv glider af blommen. Strengen fjerner du ligeledes nænsomt med fingrene. Æggeblommen placerer du ovenpå tatarkødet uden at prikke hul på blommen.

Herefter bruger du et mandolinjern til at skære tynde fine skiver af en bede (vi brugte bolchebeder) og anretter på din ret.

Til slut bruger du din perlemorsske til at placere caviaren på retten. Nu er den klar til servering!

Velbekomme!

Kategorier:Caviar  ,Opskrifter  ,Rogn  ,