Hjemmelavede blinis med cremefraiche, syltede rødløg og caviar

Vores kok har gjort det igen! Han har taget den klassiske caviarforret og hævet den et par niveauer, og vi er store fans af resultatet. Det søde, det sure og det salte; de tre obligatoriske ingredienser er alle til stede i denne smagfulde forret, som kalder på kølige efterårsdage.

Det skal du bruge:

Denne forret skal laves i etaper og hver del indeholder forskellige ingredienser.

Syltede rødløg:

  • 1 dl. eddike
  • 1 dl. sukker
  • En smule vand
  • Laurbærblade
  • Hele peberkorn
  • Stjerne anis

Blinis:

  • 1 dl. boghvedemel
  • 1,5 dl. hvedemel
  • 0,5 tsk. Bagepulver
  • 20 g smør
  • 1 æg
  • 2 dl. mælk eller fløde
  • Smør til stegning

Andet:

  • Caviar (8-10g pr. person)
  • Cremefraiche

Sådan gør du:

De syltede løg skal helst stå i et døgns tid før servering. Start derfor gerne med at lave dem dagen før, du skal servere retten. Kom eddike, vand, sukker, laurbærblade, peberkorn og stjerne anis i en gryde og bring i kog til sukkeret er kogt væk.

Skær nu tynde skiver rødløg i ringe og fordel den i skål, så løgringene ikke sidder sammen. Hæld herefter grydens indhold over løgene og dæk skålen til. Lad dem gerne hvile i køleskabet natten over.

Når du skal bage dine blinis skal du starte med at blande alle tørre ingredienser sammen i en skål. Smelt smøret i enten en gryde eller i mikroovn og lad det køle af. Herefter blandet du det afkølet smør sammen med æg og mælk i en separat skål. Nu har du de tørre ingredienser rørt sammen i en skål og det våde i en anden. Hæld nu det våde over i skålen til det tørre og pisk sammen med en elpisker. Når din dej er færdig, steger du dine blinis i smør. Brug én spsk. dej pr. blinis.

Når dine blinis er færdigstegte og dine rødløg færdigsyltede er det tid til at anrette forretten. Her tager du en lun blinis og putter en spsk. cremefraiche på. Brug nu din perlemorsske til at anrette caviaren på cremefraichen og pynt med de syltede rødløg.

  

 

  

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *