Røgede kartofler, hjemmerørt mayonnaise og caviar

Den ser måske simpel ud, men den smager himmelsk! Denne forret er en perfekt sensommerret, som enten kan tilberedes på grillen i haven eller i en gryde i køkkenet. En ret som både børn og voksne kan spise – og som smager fantastisk uanset, om du bruger caviar eller anden type rogn. God fornøjelse.

Det skal du bruge:

  • Caviar (ca. 8-10g pr. pers.)
  • Skovsyre

Kartofler:

  • Små kartofler (ca. 3 pr. pers.)
  • Salt
  • Røgsmuld

Mayonnaise:

  • Pasteuriseret æggeblomme(r)
  • Eddike
  • Salt
  • Olie (alm. eller med smag)

Sådan gør du:

1. Røget kartofler:

Kartoflerne skal være kogte, før de skal røges. Kog dem sammen med salt.

Når du skal lave røgede kartofler, er der flere måder at gøre det på. Har du investeret i en rigtig rygeovn, kan du lave dine kartofler i denne. De kan også røges i grillen. Men der er flere andre måder – og billigere – måder at røge dine madvarer på. Til denne opskrift har vi røget kartoflerne i en gryde på komfuret (bemærk, at der skal være velfungerende udsugning):

Varm røgsmuldet op i bunden af en gryde, til der er røg. Sæt herefter en sigte med de kogte kartofler i gryden og luk tæt med enten et grydelåg eller folie. Skru en anelse ned for komfuret, til der er passende røg og varme i gryden. Kartoflerne røges herefter i omkring 5 min.

2. Hjemmerørt mayonnaise:

Mens kartoflerne røges, skal den hjemmerørte mayonnaise laves. Tag her en røreskål og hæld din(e) pasteuriseret æggeblomme(r) i. Hæld nu en spsk. eddike og en knivspids salt i. Brug gerne en elpisker med høj styrke til at røre mayonnaisen sammen til den får en luftig konsistens. Under konstant piskning tilsætter du en smule olie, så din mayonnaise ikke skiller. Når din mayonnaise har den ønskede konsistens og smag, stopper du piskningen og putter den i en glasurpose, så den er klar til anretning.

3. Anret din forret

Nu er både de røgede kartofler og den hjemmerørte mayonnaise klar til servering. Anret nu kartoflerne (vi skar dem i halve) og brug glasurposen til at anrette mayonnaisen på tallerkenen. Brug herefter din perlemorsske til at anrette caviaren og pynt med spiselig skovsyre. Din forret er nu klar til servering.

 

Velbekomme!

Kategorier:Caviar  ,Opskrifter  ,Rogn  ,