En perfekt forret til den utraditionelle julemiddag eller den festlige nytårsfest. Den er nem og hurtig at lave – også til mange mennesker. Og så smager den himmelsk! Retten blander den salte smag af caviar med de bløde muslinger og de knasende krummer så godt, at selv de mindste i selskabet vil bede om mere.
Hvis du selv ønsker at lave rugbrødchipsene, bør du bruge yderst tynde skiver rugbrød. Dup olie på brødet og bag det i oven ved høj varme, til skiverne er helt sprøde. Lad dem køle helt af efterfølgende. Hvis du køber dem færdiglavet, skal du blot knuse dem, så de bliver til krummer. Hak lidt rødløg og bland sammen med rugbrøddet.
Kammuslingerne skal kun have et splitsekund på panden. Dup dem helt tørre inden stegning og drys med salt. Put lidt smør eller olie på panden og vent til panden er rigtig varm. Steg muslingerne ca. 1 minut på hver side, så de får en smuk, lysebrun og sprød overflade.
Anret retten ved at drysse de knuste rugbrødschips ud på en tallerken og placer de færdigstegte kammuslinger ovenpå. Pynt med caviaren og evt. lidt grønt.
Kategorier:Caviar ,Opskrifter ,Rogn ,